Τα παιδιά γνωρίζουν το Μουσείο Καποδίστρια

19/10/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τα παιδιά γνωρίζουν το Μουσείο Καποδίστρια
Μια εκπαιδευτική & ψυχαγωγική δράση γνωριμίας για παιδιά από 4 έως 10 ετών
Σάββατο 21 Οκτωβρίου
12:00 – 14:00
Δωρεάν Συμμετοχή

Αυτό το Σάββατο, 21 Οκτωβρίου, στα πλαίσια της εβδομάδας εγκαινίων, το Μουσείο Καποδίστρια προσκαλεί τους μικρούς φίλους του Μουσείου Καποδίστρια και τους συνοδούς τους σε μια εκπαιδευτική και ψυχαγωγική δράση γνωριμίας. Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο στην Κουκουρίτσα από τις 12:00 έως τις 14:00 και απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 10 ετών. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Οι μικροί φίλοι του μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τη ζωή και το έργο του Ι. Καποδίστρια, να επισκεφθούν την εξοχική κατοικία της οικογένειας και να εξερευνήσουν τον υπέροχο κήπο που την περιβάλλει.
Οι λιλιπούτιοι επισκέπτες θα ξεκινήσουν από τον κήπο του μουσείου, όπου θα πάρουν μέρος σε ένα δημιουργικό εργαστήρι που συνδυάζει τον Ι. Καποδίστρια με την… πατάτα, ανακαλύπτοντας έτσι μια πτυχή της ιστορίας του κερκυραίου πολιτικού. Στην συνέχεια τα παιδιά και οι συνοδοί τους θα ξετυλίξουν το κουβάρι της ιστορίας μέσα από μια γρήγορη και απλή ξενάγηση στον χώρο του μουσείου, και θα ανακαλύψουν τι θησαυρούς κρύβει.
Τι είναι αυτό που κάνει πολύτιμο ένα καθημερινό αντικείμενο, ένα πίνακα, ένα έπιπλο, ένα ολόκληρο σπίτι; Είναι ο χρόνος που έχει περάσει, η δεξιοτεχνία του τεχνίτη που το έφτιαξε, η ιστορία του;
Eκπαιδευτική & ψυχαγωγική δράση γνωριμίας με το Μουσείο Καποδίστρια
για παιδιά από 4 έως 10 ετών
Σάββατο 21 Οκτωβρίου και ώρα: 12:00 – 14:00
Δωρεάν Συμμετοχή
Πώς θα έρθετε:
Με δικό σας όχημα: Από Εθνική Οδό Παλαιοκαστρίτσαα, στρίβετε στον εσωτερικό του Νοσοκομείου ή Ποταμού (ανάλογα με την κατεύθυνση από την έρχεστε) και στη συνέχεια ακολουθείτε πινακίδες για Ευρωπούλους.
Από τη διασταύρωση για Ευρωπούλους θα βρείτε σήμανση για το Μουσείο Καποδίστρια.
Η είσοδος του Μουσείου είναι πάνω στο δρόμο.
Με Αστικό λεωφορείο:
Γραμμή Νο4, Δρομολόγιο με αναχώρηση από Σαρόκο στις 11:30. Επιστροφή από Ευρωπούλους στις 15:10. Στάση “Κουκουρίτσα”.
Διεύθυνση:
Κουκουρίτσα Ευρωπούλων
Τηλ: 26610 32440
Email: info@capodistriasmuseum.com