mouseio

ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Οργανώστε την επίσκεψή σας στο μοναδικό μουσείο αφιερωμένο στον Ιωάννη Καποδίστρια, Α’ Κυβερνήτη της Ελλάδας, στο ιστορικό κτήμα της οικογένειας.

Στο Μουσείο Καποδίστρια θα ανακαλύψετε την ιστορία της Κέρκυρας, της Ευρώπης και της νεότερης Ελλάδας από τη ζωή και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια και θα περιηγηθείτε στον ιστορικό κήπο της Κουκουρίτσας.

Κατά την επίσκεψή σας μπορείτε να κάνετε στάση στο Καφέ του Μουσείου και να βρείτε πρωτότυπα αναμνηστικά στο πωλητήριο. Τους θερινούς μήνες διοργανώνονται πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις στον Κήπο του Μουσείου, για μικρούς και μεγάλους.

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ COVID -19

Συνίσταται η χρήση μάσκας εντός της έκθεσης.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Απρίλιος – Νοέμβριος

Τρίτη – Κυριακή, 10:00-16:00

Δευτέρα, επίσημες αργίες κλειστά.

Δεκέμβριος – Μάρτιος: μόνο με ραντεβού

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ

Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών
Ευρωπούλοι, Κέρκυρα
T 26610 32440
E info@capodistriasmuseum.com

 

ΜΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΟΧΗΜΑ:

Από Εθνική Οδό Παλαιοκαστρίτσας, στρίβετε στον εσωτερικό του Νοσοκομείου ή Ποταμού (ανάλογα με την κατεύθυνση από την οποία έρχεστε) και στη συνέχεια ακολουθείτε πινακίδες για Ευρωπούλους/Μουσείο Καποδίστρια.
Η είσοδος του Μουσείου είναι πάνω στο δρόμο.
Προβολή σε Google Maps

 

ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ:

Αστική γραμμή Νο 4, στάση «Κουκουρίτσα» (αφετηρία Πλατεία Σαρόκο)
Δείτε τα δρομολόγια στον σύνδεσμο εδώ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ

Ελεύθερη είσοδος στον Κήπο & το Καφέ του Μουσείου

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 5€
ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 3€
 • ομάδες 8 ατόμων και άνω
 • πολύτεκνες οικογένειες
 • άτομα άνω των 65 ετών
 • φοιτητές ή σπουδαστές τριτοβάθμιων ιδρυμάτων
 • Σχολές Ξεναγών
 • κάτοχοι της διεθνούς φοιτητικής ταυτότητας ISIC (International Student Identity Card)
 • κάτοχοι της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων «European Υouth Card»
ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ: 1€/ μαθητής
 • Ομαδική μαθητική επίσκεψη
 • Δωρεάν είσοδος συνοδών εκπαιδευτικών
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ
 • παιδιά και νέοι έως 18 ετών
 • μέλη του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) ή/και του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS) με την επίδειξη της ταυτότητάς τους
 • διπλωματούχοι ξεναγοί με την επίδειξη της ταυτότητάς τους
 • συνοδοί-εκπαιδευτικοί στις επισκέψεις σχολείων και ιδρυμάτων
 • δημοσιογράφοι με την επίδειξη της ταυτότητάς τους
 • μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Καποδίστρια»
 • άτομα με αναπηρία και ο συνοδός τους
 • άνεργοι πολίτες με την επίδειξη ενεργής κάρτας ΟΑΕΔ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΚΟΥΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Το Μουσείο παρέχει σε κάθε επισκέπτη δωρεάν ακουστική ξενάγηση στην έκθεση μέσω webapp στο κινητό σας και μέσω ειδικής συσκευής. Η ακουστική ατομική ξενάγηση διατίθεται σε τέσσερις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, ρώσικα, γαλλικά).

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΣ

Δωρεάν παιχνίδι για παδια έως 12 ετών, που επισκέπτονται τη μόνιμη έκθεση με την οικογένειά ή/και κηδομόνες τους.

Το παιχνίδι αυτό αποτελεί ένα ψυχαγωγικό εργαλείο ανακάλυψης σημαντικών εκθεμάτων και πληροφοριών για τη ζωή του Καποδίστρια.

ΚΗΠΟΣ

Το Μουσείο Καποδίστρια περιβάλλεται από έναν κήπο δεκατριών στρεμμάτων, με πλούσια βλάστηση και πανοραμική θέα. Η περιήγηση στον ιστορικό κήπο και στο υπαίθριο Καφέ του Μουσείου είναι δωρεάν. Το Μουσείο σχεδιάζει διαδρομές με ειδική σήμανση, σε δύο γλώσσες (ελληνικά και αγγλικά).

Στον κήπο επιτρέπονται τα κατοικίδια, με λουρί.

PARKING

Το Μουσείο διαθέτει δωρεάν θέσεις πάρκινγκ εντός του κτήματος, σε δύο διαφορετικές ζώνες:

Για όλα τα ΙΧ: θέσεις κοντά στην είσοδο στο κτήμα.

Για ΑμΕΑ και άτομα με περιορισμένη κινητικότητα: θέσεις πλησίον της οικίας – μουσείου/καφέ.

Περισσότερες θέσεις και θέσεις για μεγαλύτερα οχήματα διαθέσιμες έξω από την κεντρική είσοδο του κτήματος.

WC

Τουαλέτες βρίσκονται εντός κι εντός του κτιρίου. Οι τουαλέτες για ΑμΕΑ, βρίσκονται απέναντι ακριβώς από την είσοδο του κτιρίου.

ΔΙΑΘΕΣΗ ΧΩΡΩΝ

Ο φιλόξενος Κήπος του Μουσείου διατίθεται κατόπιν αίτησης για ιδιωτικές εκδηλώσεις χαμηλής έντασης. Εάν ενδιαφέρεστε να διοργανώσετε μια δική σας εκδήλωση στον κήπο, μπορείτε να στείλετε το αίτημα μαζί με μία περιγραφή στο email του Μουσείου και θα επανέλθουμε άμεσα!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ/ VIDEOΛΗΨΗ

Στο Μουσείο επιτρέπεται η φωτογράφιση/videoλήψη:

Από Επισκέπτες:

Επιτρέπεται η φωτογράφιση της μόνιμης έκθεσης και του Κήπου του Μουσείου. Δεν επιτρέπεται η χρήση selfie stick εντός του κτιρίου, για λόγους ασφαλείας των εκθεμάτων. Θα ήταν χαρά μας να μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας μαζί μας, χρησιμοποιώντας στις αναρτήσεις σας τα HASHTAGS του Μουσείου #capodistriasmuseum , #koukouritsa  και #Capodistrias

Για επαγγελματική χρήση:

Για την επαγγελματική φωτογράφιση- video στη μόνιμη έκθεση και τον περιβάλλοντα χώρο απαιτείται χορήγηση σχετικής άδειας.

ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑμΕΑ

Η μόνιμη έκθεση κι ο περιβάλλοντας χώρος του Μουσείου Καποδίστρια είναι προσβάσιμοι για άτομα με περιορισμένη κινητικότητα και για επισκέπτες στο φάσμα του αυτισμού.

Το Μουσείο είναι ισόγειο, διαθέτει θέσεις στάθμευσης πλησίον του κτιρίου, ράμπες για την πρόσβαση στο κτίριο, καθώς και τουαλέτες ΑμΕΑ.

Μπορείτε να κατεβάσετε εδώ τον Οδηγό του Μουσείου Καποδίστρια για επισκέπτες στο φάσμα του αυτισμού (με λευκό ή μαύρο φόντο).

CAFE

Σε ένα μαγευτικό τοπίο κάτω από μία όαση δροσιάς μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ, αναψυκτικό ή το ποτό σας ατενίζοντας τη θέα.

Οι επισκέπτες της Κέρκυρας και του Μουσείου μπορούν να απολαύσουν μια βόλτα στον μοναδικό κήπο του Μουσείο και να χαλαρώσουν στο υπαίθριο self service καφέ στο ξέφωτο το οποίο προσφέρει αναψυκτικά, ροφήματα, ποτά, παραδοσιακούς χυμούς και ελαφρά σνακ με έμφαση στα τοπικά, φρέσκα προϊόντα.

Το Cafe χρησιμοποιεί πλήρως βιοδιασπώμενα υλικά συσκευασίας και ψηφιακό μενού, ενισχύοντας την περιβαλλοντική πολιτική του Μουσείου.

Το πρωτότυπο κιόσκι του Cafe σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Οι2τrόποι και παρουσιάστηκε το 2019 στην 9η Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων, ως ένα από τα πλέον σημαντικά σύγχρονα αρχιτεκτονικά έργα σε αρμονική συνομιλία με ιστορικό μνημείο.

ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ

Στο Μουσείο θα βρείτε είδη δώρων, εκδόσεις, αναμνηστικά, είδη γραφής, καθώς και έργα τέχνης σχετικά με τη συλλογή του Μουσείου και τη ζωή του Ι. Καποδίστρια. Όλες οι αγορές σας στηρίζουν το Μουσείο.

Δείτε εδώ τον κατάλογο προϊόντων ειδικά σχεδιασμένων για διάθεση από το πωλητήριο του Μουσείου.

ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Κερκυραίος κόμης Ιωάννης Καποδίστριας γεννήθηκε στην Κέρκυρα, όπου έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του και στο τέλος αυτής, ενταφιάστηκε στο νησί. Στην Κέρκυρα βρίσκεται το μοναδικό μουσείο αφιερωμένο αποκλειστικά στη ζωή και το έργο του.

Η Κέρκυρα χαρακτηρίζεται ως ένα κοσμοπολίτικο νησί, με επισκέπτες που φτάνουν από όλα τα μέρη του κόσμου και αξιοθέατα παγκόσμιας ακτινοβολίας.

Στην ιστορία της διοικήθηκε από πολλούς κατακτητές, όπως Ρωμαίους, Ανδηγαυούς, Βενετούς, Γάλλους, Ρώσους και Άγγλους, οι οποίοι άφησαν αποτυπώματα του πολιτισμού τους στον τόπο. Οι ποικίλες αυτές επιρροές έχουν διαμορφώσει ένα άκρως ιδιότυπο προφίλ στην Κέρκυρα, τόσο στην αρχιτεκτονική και τις τέχνες, όσο και στις τοπικές παραδόσεις, στην γαστρονομία και την ντοπιολαλιά.

Πέρα από το μοναδικό ανθρωπογενές περιβάλλον, το καταπράσινο νησί της Κέρκυρας είναι προικισμένο με μια μοναδική φύση, όμορφες παραλίες και γαλανά νερά, στοιχεία που συνδιαλέγονται αναπάντεχα με τα γραφικά χωριά, την ιστορική πόλη (μνημείο UNESCO), τα μουσεία, τα φρούρια, τα ιστορικά μνημεία και τα τοπικά έθιμα.