ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

Η «Κουκουρίτσα» κουβαλάει τις μνήμες των ανθρώπων που έζησαν σ’ αυτήν, που δούλεψαν εδώ, που την επισκέφθηκαν, που έγραψαν γι’ αυτήν ή μοιράστηκαν εδώ στιγμές της ζωής τους. Στην ενότητα αυτή μπορείτε να παρακολουθήσετε μια σειρά από αφηγήσεις ανθρώπων που σχετίστηκαν με το κτήμα και τον κήπο της Κουκουρίτσας στο απώτερο ή το πιο πρόσφατο παρελθόν.

Ντάρια Κοσκόρου

Η διευθύντρια-επιμελήτρια του Μουσείου Καποδίστρια, κ. Ντάρια Κοσκόρου, περιγράφει τους στόχους που θέτει το μουσείο για την ανάδειξη και προβολή του κήπου, αναγνωρίζοντας πως ο κήπος αποτελεί ένα μνημείο κι ένα ανοιχτό μουσείο.

Όλγα Μπακιρτζή

Η αρχιτέκτονας τοπίου κ. Όλγα Μπακιρτζή επισημαίνει τα χαρακτηριστικά στοιχεία του κτήματος των Καποδίστρια στην Κουκουρίτσα που το κατατάσσουν στους ιστορικούς κήπους της χώρας.

Ρούλα Ζώτου – Μυρώνη 1/2

Η κ. Ρούλα Ζώτου εργάστηκε για χρόνια κοντά στην οικογένεια της αείμνηστης Μαρίας Καποδίστρια–Δεσύλλα. Εδώ μοιράζεται μαζί μας αναμνήσεις από την νεανική της ζωή στο αγρόκτημα της Κουκουρίτσας και μας μιλάει για τους ανθρώπους, τις καλλιέργειες, τα προϊόντα που παράγονταν τότε.

Ρούλα Ζώτου – Μυρώνη 2/2

Η κ. Ρούλα Ζώτου που εργάστηκε για χρόνια κοντά στην οικογένεια της αείμνηστης Μαρίας Καποδίστρια–Δεσύλλα στην Κουκουρίτσα, μοιράζεται εδώ τις αναμνήσεις για τα λουλούδια που «στόλιζαν» την Κουκουρίτσα.