98_C00A5674

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ

Το Μουσείο Καποδίστρια – Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών στηρίζεται σε εσάς!

Υποστηρίζοντας το έργο του Μουσείου συμμετέχετε ενεργά στις δράσεις του και συμβάλλετε στην ανάπτυξη της λειτουργίας και των υπηρεσιών του, όπως εκπαιδευτικά προγράμματα, εκθέσεις, εκδηλώσεις και πολλά άλλα.

Το Μουσείο Καποδίστρια – Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών αποτελεί μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία δεν συνδέεται με κάποιο κληροδότημα ή σταθερή κρατική επιχορήγηση. Για την απρόσκοπτη λειτουργία του και κατ’ επέκταση για την ανάπτυξή του στηρίζεται στα έσοδα από τις παρεχόμενες υπηρεσίες του και, πολύ σημαντικά, από χορηγίες, επιχορηγήσεις, δωρεές καθώς και από τη συμμετοχή του σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Το ίδιο το Μουσείο και ο κορμός της συλλογής του προέρχονται από δωρεά απογόνου του Κυβερνήτη, της αείμνηστης Μαρίας Καποδίστρια – Δεσύλλα σε τρία ιστορικά πνευματικά σωματεία της Κέρκυρας –  την Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας, την Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας (Παλαιά) και την Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών.  Στην πορεία του κατάφερε να προσεγγίσει υποστηρικτές για την εξασφάλιση της συνέχισης του εθνικής σημασίας έργου που επιτελεί. Γνώρισε εδώ τους υποστηρικτές του μουσείου από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Σκοπός του Μουσείου Καποδίστρια – Κέντρου Καποδιστριακών Μελετών είναι η μελέτη και προβολή της ζωής και του έργου του Ιωάννη Καποδίστρια, καθώς και η συντήρηση και ανάδειξη της ιστορικής συλλογής και του καποδιστριακού κτήματος της Κουκουρίτσας. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού το Μουσείο στηρίζεται σε χορηγίες, δωρεές και εθελοντές.

ΧΟΡΗΓΙΕΣ

Το Μουσείο για την ανάπτυξη των υποδομών και των υπηρεσιών του δέχεται χρηματικές χορηγίες και χορηγίες υπηρεσιών, από ιδιώτες, φορείς και εταιρείες. Για περισσότερες πληροφορίες πάνω στην αξιοποίηση των χορηγιών και το επιχειρησιακό πλάνο του Μουσείου, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί μας.

ΔΩΡΕΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ

Το ίδιο το Μουσείο, το οίκημα και το κτήμα στο οποίο στεγάζεται, αλλά και η ιστορική συλλογή του προέρχονται από Δωρεά. Μπορείτε να εμπλουτίσετε κι εσείς την έκθεση και να ενισχύσετε τη μελέτη για τον Ιωάννη Καποδίστρια, δωρίζοντας τεκμήρια που αφορούν στον ίδιο, την εποχή και το έργο του. Θα θέλαμε πολύ να ακούσουμε από εσάς εάν θέλετε να συζητήσετε μαζί μας την πιθανότητα μια δωρεάς.

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Το Μουσείο έχει πάντα την ανάγκη φίλων, που θα είχαν τη διάθεση και τη χαρά να γίνουν μέρος της ομάδας και να συμβάλουν στις εργασίες και τις δράσεις του. Εάν θέλετε να συνδράμετε με εθελοντική εργασία, επικοινώνησε με το Μουσείο στο info@capodistriasmuseum.gr

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
(1981-2024)

Το Μουσείο Καποδίστρια – Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών ευχαριστεί θερμά τους φορείς, εταιρείες και ιδιώτες για την γενναιόδωρη υποστήριξή τους, καθώς επίσης και τους χορηγούς και δωρητές που επιθυμούν να παραμείνουν ανώνυμοι.

Μεγάλοι Ευεργέτες

Χρήστος Φωκάς

 

Χορηγοί

Δήμος Κ. Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων
Νομαρχία Κέρκυρας
Υπουργείο Πολιτισμού
Βουλή των Ελλήνων

Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση
Τράπεζα της Ελλάδος -Εθνικό Νομισματοκοπείο
Σύλλογος “Φίλοι Μουσείου Καποδίστρια”
Όμιλος Sani/Ikos
Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ
Fondation Hardt
lnfoware – SingularLogic

Στρατής Γ. Ανδρεάδης
Ελένη Γούστη – Σταμπόγλη
Νίκος Κοσμάτος
Evgeni & Natalia Olkhovik
Νίκος Αγάθος
Γιάννης Δάλλας
Διονύσιος Σ. Δημουλίτσας

 

Δωρητές αντικειμένων

Μαρίλλα Βεντούρα – Dantos
Σέργιος Βούλγαρις
Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας
Νίκος Δένδιας
Οικ. Άλεξ Κόσκορου
Αντώνης Κ. Κουρκουμέλης
Νίκος Κ. Κουρκουμέλης
Michel Κουρκουμέλλης – Ροδόσταμος
Σπύρος Μπουφίδης
Κων/νος & Ερασμία Παντελιού
Χρήστος Φωκάς

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

Ο Σύλλογος «Φίλοι του Μουσείου Καποδίστρια» ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό τη στήριξη και υλική ενίσχυση του Μουσείου Καποδίστρια. Οι Φίλοι επιδιώκουν με τη δράση τους τη συνεχή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για τον Ιωάννη Καποδίστρια και την οικονομική ενίσχυση του Μουσείου, ώστε να λειτουργεί ως ένα σύγχρονο μουσείο και ως ερευνητικό κέντρο.

 

Μάθετε περισσότερα για τους Φίλους εδώ.

Επικοινώνηστε με τους Φίλους στο friends@capodistriasmuseum.gr

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Το ερευνητικό πρόγραμμα «Δράσεις για την ανάδειξη και τον εμπλουτισμό του περιεχομένου του Μουσείου Καποδίστρια: α) Ψηφιακή Προβολή Ιστορικού Κτήματος οικίας Καποδίστρια β) Ψηφιακή εφαρμογή με τίτλο:  Ο Ιωάννης Καποδίστριας, τα Επτάνησα και η Επανάσταση του 1821» υλοποιείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020»

Ο «Εκσυγχρονισμός και η αναδιαμόρφωση Μουσείου Καποδίστρια και του περιβάλλοντος χώρου του» υλοποιήθηκε από το Επενδυτικό Σχέδιο Τ.Π. του άξονα 4 του ΠΑΑ 2007-2013, προσέγγιση LEADER, που εποπτεύεται από την Αναπτυξιακή Επιχείρηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και συγχρηματοδοτήθηκε από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης - με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης