ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ «1831: ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ»

Ένα διαδραστικό παιχνίδι που ζωντανεύει τον πίνακα της δολοφονίας του Ιωάννη Καποδίστρια, έργο του Χαράλαμπου Παχή, από τη συλλογή του Μουσείου Καποδίστρια της Κέρκυρας.

To ψηφιακό παιχνίδι “1831: Ιωάννης Καποδίστριας” αναδεικνύει με βιωματικό και παιγνιώδη τρόπο τη ζωή και το έργο του Α’ Κυβερνήτη της Ελλάδας. Το παιχνίδι αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα με κεντρικό θέμα τον αλληγορικό πίνακα του κερκυραίου ζωγράφου Χαράλαμπου Παχή με τίτλο “Η δολοφονία του Καποδίστρια” (1872), από τη συλλογή του Μουσείου Καποδίστρια. Το ψηφιακό παιχνίδι “1831: Ιωάννης Καποδίστριας” υλοποιείται από το Μουσείο Καποδίστρια της Κέρκυρας, σε συνεργασία με το Multimedia Knowledge and Social Media Analytics Laboratory (MK-Lab) του Ινστιτούτου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), με επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) στο πλαίσιο πρόσκλησης για ψηφιακές δράσεις πολιτισμού 2021.

To “1831: Ιωάννης Καποδίστριας” αποτελεί μία από τις επετειακές δράσεις του Μουσείου Καποδίστρια για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και τα 190 χρόνια από τη δολοφονία του Κυβερνήτη.

Βρείτε το παιχνίδι εδώ

Dolofonia-Kapodistria-for-website-use