Παρουσίαση Νέας Ιστοσελίδας του Μουσείου

Παρουσίαση νέας Ιστοσελίδας
Μουσείου Καποδίστρια – Κέντρου Καποδιστριακών Μελετών
Αίθουσα Εκδηλώσεων Αναγνωστικής Εταιρίας Κέρκυρας
Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00

Το Μουσείο Καποδίστρια – Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών, το οποίο -μετά από εκτενή ανακαίνιση- προετοιμάζεται να ανοίξει για το κοινό την Άνοιξη του 2017, σας προσκαλεί στην παρουσίαση της νέας του ιστοσελίδας, που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας, την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00.
Η νέα ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με την χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ενίσχυσης Επιστημονικών Εταιριών 2016 και αποτελεί τον πυρήνα της ψηφιακής ταυτότητας του Μουσείου – Κέντρου Μελετών. Ως σύγχρονο εργαλείο μελέτης και επικοινωνίας σχεδιάστηκε ώστε να προσφέρει σε κάθε επισκέπτη τη δυνατότητα για μια πολυεπίπεδη γνωριμία με το έργο και την προσωπικότητα του Ιωάννη Καποδίστρια.
Η ιστοσελίδα παρέχει πλούσιο υλικό σε διαφορετικές γλώσσες
α) για τον Ιωάννη Καποδίστρια, τη ζωή, το έργο και τον αντίκτυπο των δραστηριοτήτων του,
β) για το Μουσείο – Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών, την ιστορία και τη συλλογή του,
γ) για το Ψηφιακό Αρχείο Ιωάννη Καποδίστρια και την επίσκεψη σε αυτό,
ενώ παράλληλα δίνει και πρακτικές πληροφορίες για τη συμμετοχή του κοινού στις δράσεις, τη ζωή και την ανάπτυξη του Μουσείου.
Την παρουσίαση θα προλογίσει ο κ. Γιάννης Πιέρης, Πρόεδρος του Δ.Σ. Μουσείου Καποδίστρια – Καποδιστριακών Μελετών και Πρόεδρος της Δ.Ε. της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας, ενώ την περιήγηση στο περιεχόμενό και δομή της ιστοσελίδας θα κάνουν οι κυρία Ντάρια Κοσκόρου, επιμελήτρια του Μουσείου Καποδίστρια και ο κύριος Παύλος Φιλιππίδης, από την εταιρεία Lab3Web που σχεδίασαν τον ιστοχώρο αυτό.
Για πληροφορίες, επικοινωνήστε:
Ντάρια Κοσκόρου
τ: 6946150087
e: info@capodistriasmuseum.gr