ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

28/02/2018

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

Από αυτή την Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2018 το Μουσείο Καποδίστρια ξεκινά το ωράριο θερινής λειτουργίας. Το Μουσείο θα είναι ανοικτό για το κοινό καθημερινά από τις 10:00 έως τις 16:00, εκτός Δευτέρας και επίσημων αργιών.
Το ανακαινισμένο Μουσείο Καποδίστρια ξεκίνησε τη λειτουργία του τον περασμένο Οκτώβριο και μέσα στους πρώτους μήνες το έχουν επισκεφθεί περισσότεροι από 2.000 επισκέπτες.
Το Μουσείο Καποδίστρια προσφέρει ένα μοναδικό ιστορικό ταξίδι, παρακολουθώντας προσωπικά αντικείμενα του Ιωάννη Καποδίστρια και ιστορικά τεκμήρια από την διπλωματική και πολιτική του πορεία, καθώς και μοναδικά κειμήλια της οικογένειάς του. Δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν στον πλούσιο Κήπο που περιβάλει την οικία –μουσείο στην Κουκουρίτσα, η οποία αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα επτανησιακής αρχιτεκτονικής.
Για την επίσκεψη στην μόνιμη έκθεση για τον Ιωάννη Καποδίστρια, ισχύει εισιτήριο εισόδου. Κάθε επισκέπτης έχει τη δυνατότητα χρήσης ακουστικού οδηγού που διατίθεται δωρεάν σε τέσσερις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και ρωσικά). Το Μουσείο διαθέτει επίσης Πωλητήριο με επιλεγμένες εκδόσεις για τον Ιωάννη Καποδίστρια και αναμνηστικά δώρα του Μουσείου. Η επίσκεψη στον Κήπο είναι ελεύθερη.
 

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΣ

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 10:00 έως τις 16:00 (κλειστό τις Δευτέρες και επίσημες αργίες).
Εισιτήρια έκθεσης: Γενική είσοδος – 5€, μειωμένη είσοδος – 3€, είσοδος για μαθητικές ομάδες – 1€ και ελεύθερη είσοδος για ειδικές κατηγορίες επισκεπτών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις κατηγορίες των εισιτηρίων και οδηγίες, επισκεφθείτε την καρτέλα ΕΠΙΣΚΕΨΗ στην ιστοσελίδα του Μουσείου.
 
Μουσείο Καποδίστρια – Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών
Κουκουρίτσα Ευρωπούλων, Τ.Κ. 49100, Κέρκυρα
Τηλ.: 26610 32440
Email: info@capodistriasmuseum.gr
Web: www.capodistriasmuseum.gr
Fb: Μουσείο Καποδίστρια – Capodistrias Museum