Έκθεση «Ιωάννης Καποδίστριας: Η πορεία του στον χρόνο»

15/12/2016

Η βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων οργάνωσε μεγάλη έκθεση για τον Ιωάννη Καποδίστρια, η οποία παρουσιάζεται στην αίθουσα Ελευθέριος Βενιζέλος της Βουλής.
Η έκθεση με τίτλο «Ιωάννης Καποδίστριας: Η πορεία του στον χρόνο» πραγματοποιείται στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους 2016 στις σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία. Η έκθεση παρουσιάζει – μέσα από ιστορικά τεκμήρια, έργα τέχνης και έγγραφα που ανήκουν στις συλλογές της Βιβλιοθήκης της Βουλής, στο αρχείο παλαιών εγγράφων του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών και σε άλλες δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές – το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια και της πρόσληψής του πορείας μέσα στο χρόνο, αναζητώντας τον αντίκτυπό του στη σύγχρονη εποχή.
Το Μουσείο Καποδίστρια – Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών είχε την χαρά και την τιμή να συνεργαστεί με τη βιβλιοθήκη της Βουλής για τις ανάγκες αυτής της διοργάνωσης. Το Μουσείο προσέφερε ψηφιακά αντίγραφα σημαντικών έργων της Συλλογής του, τα οποία παρουσιάζονται στην έκθεση, όπως είναι τα πορτρέτα των γονέων του Κυβερνήτη, το μεγάλο πορτρέτο του ιδίου από τη Βιέννη κ.ά.. Η συνεργασία μεταξύ των δύο ιδρυμάτων υπήρξε ιδιαίτερα εποικοδομητική, αποτελέσματα της οποίας θα δούμε στη συνέχεια και στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείο μας στην Κέρκυρα, το 2017.
Την έκθεση εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Π. Παυλόπουλος. Μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο του χαιρετισμού εδώ.
Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, πρώην Πρωθυπουργοί, πρώην Πρόεδροι της Βουλής, Αντιπρόεδροι της Βουλής, Υπουργοί, Βουλευτές, καθώς και εκπρόσωποι των κομμάτων, πρώην Υπουργοί, πρέσβεις, κ.ά.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα εγκαίνια της Έκθεσης στο video

Πληροφορίες για την επίσκεψη:
Η έκθεση «Ιωάννης Καποδίστριας: Η πορεία του στον χρόνο» θα διαρκέσει έως το καλοκαίρι του 2017, στην αίθουσα Ελευθέριου Βενιζέλου, Βουλή των Ελλήνων, Αθήνα
Επίσκεψη: Η επίσκεψη είναι ελεύθερη για το κοινό: κάθε Σάββατο και Κυριακή (από 10:00 έως 14:00). Είσοδος: από τη Λεωφόρο Β. Σοφίας 2, με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.
Ξενάγηση: κάθε πρώτο και τρίτο Σάββατο του μήνα στις 12:00. Διάρκεια: περίπου 60΄. Για να δηλώσετε συμμετοχή, τηλεφωνήστε από Δευτέρα έως Πέμπτη (9:00 – 16:00) στο 210 373 5247 ή 210 373 5245.