Ημέρα Μνήμης Ι. Καποδίστρια & Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Μουσείο Καποδίστρια

23/09/2021

Το Μουσείο Καποδίστρια τιμά την μνήμη του Α’ Κυβερνήτη της Ελλάδας και λειτουργεί το τριήμερο: Παρασκευή 24, Σάββατο 25 & Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου (από 10:00 έως 16:00) με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ.

Φέτος, το επετειακό έτος 2021, συμπληρώνονται 190 χρόνια από τον πρόωρο και βίαιο θάνατο του Α’ Κυβερνήτη της Ελλάδας. Το Μουσείο Καποδίστρια τιμώντας τη μνήμη του Ιωάννη Καποδίστρια και γιορτάζοντας τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς θα λειτουργήσει με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ, από Παρασκευή 24 έως Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021, από τις 10:00 έως τις 16:00. Ισχύουν μέτρια προστασίας κατά του COVID-19, για όλους τους επισκέπτες*.

Στο πλαίσιο των πανηγυρικών εορτασμών της εθνικής απελευθέρωσης, η Ελλάδα αφιερώνει τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στη φυσιογνωμία και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια. Το Μουσείο Καποδίστρια σας προσκαλεί το τριήμερο αυτό να γνωρίσετε την προσωπικότητα του θεμελιωτή της νεότερης Ελλάδας, μέσα από την μόνιμη έκθεση του μοναδικού μουσείου αφιερωμένου στη ζωή, το έργο και την παρακαταθήκη του Ιωάννη Καποδίστρια.
Για την περιήγηση στη μόνιμη έκθεση προσφέρεται σε όλους τους επισκέπτες δωρεάν ψηφιακή εφαρμογή ακουστικής ξενάγησης για κινητά τηλέφωνα και παιχνίδι ανακάλυψης για τα παιδιά.
Το Καφέ του Μουσείου στον Κήπο είναι ανοικτό για το κοινό, τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου.

Μέτρα προστασίας κατά του COVID-19 για τους επισκέπτες της μόνιμης έκθεσης:
Χρήση μάσκας από όλους:

  • Άνω των 12 ετών: Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (εντός 6 μηνών), ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού rapid test αντιγόνου (εντός 48 ωρών).
  • Για ανήλικους επισκέπτες, από 5 έως 11 ετών, βεβαίωση αρνητικού self-test.

Τα πιστοποιητικά θα ελέγχονται στην είσοδο του μουσείου με την εφαρμογή covid free app, όπου θα γίνεται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

Ανώτατο όριο 18 ατόμων μέσα στη μόνιμη έκθεση.

imera_mnimis_kapodistrias