Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2023 στο Μουσείο Καποδίστρια

12/05/2023

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων, όπως καθιερώθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Μαΐου. Φέτος το ICOM αφιερώνει την Ημέρα στο θέμα: «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής». Με την επιλογή του θέματος αυτού το  ICOM επιθυμεί να αναδείξει την πολιτιστική και την φυσική κληρονομιά, καθώς και τη σύγχρονη δημιουργία, τομείς που συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Το Μουσείο Καποδίστρια – Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών γιορτάζει φέτος τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων μέσα από δράσεις και συνέργειες για μικρούς και μεγάλους.

Πρόγραμμα δράσεων εορτασμού Ημέρας Μουσείων:

Κυριακή 14 Μαΐου: «Ο Κήπος του Μουσείου»

Περίπατος/ξενάγηση, διάρκεια: 1 ώρα

12:00, στα ελληνικά

14:00, στα αγγλικά

Διοργανώνεται δύο περίπατοι/ξεναγήσεις στον κήπο του Μουσείου και την ιστορία της Κουκουρίτσας. Η δράση αυτή δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε το κηρυγμένο ιστορικό μνημείο της Κουκουρίτσας και να έρθουμε σε επαφή με τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιάς μας. Η δράση προσφέρεται στο πλαίσιο της Ημέρας Μουσείων και της συμμετοχής του Μουσείου στο Corfu Garden Festival 2023.

Πέμπτη 18/5: Ελεύθερη Είσοδος στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου (ώρες: 10:00-16:00)

Σάββατο 20/5: “Η κυρία Τέχνη & τα φυλλαράκια της”

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 8-12 ετών.

Ώρα: 11:00 (διάρκεια 1, 1/2ώρα).  Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής

Καλούμε τους μικρούς μας φίλους σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω του οποίου θα έρθουν σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον του κήπου του μουσείου και την τέχνη που παρουσιάζεται στη βιογραφική έκθεση για τον Ι. Καποδίστρια. Μέσα από δραστηριότητες θα συνδυάσουμε τέχνη & περιβάλλον για να ανακαλύψουμε παρέα την περιβαλλοντική τέχνη και να γίνουμε συμμέτοχοι σ’ ένα νέο πρότυπο συμπεριφοράς προς τη φύση, όπου κυριαρχεί ο σεβασμός και η συνύπαρξη της ανθρώπινης δημιουργίας και του φυσικού περιβάλλοντος.

Για δήλωση συμμετοχής κάντε κλικ εδώ: https://forms.gle/aiv2wUwURGNEzSjk9

ή καλέστε στο τηλ: 26610 32440 (Τρι-Κυρ, 10:00 -16:00)

ΔΙΕΘΝΗΣ_ΗΜΕΡΑ_ΜΟΥΣΕΙΩΝ_2023