Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Μουσείο Καποδίστρια

15/09/2023

23-24 Σεπτεμβρίου 2023

Eλεύθερη Eίσοδος

Το Σαββατοκύριακο 23-24 Σεπτεμβρίου εορτάζονται σε όλη την Ευρώπη οι Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Το φετινό θέμα των εορτασμών αφορά στην “Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση – Μαρτυρίες του χθες στο σήμερα”. Το Μουσείο Καποδίστρια, όπως κάθε χρόνο, συμμετέχει στους εορτασμούς λειτουργώντας με Ελεύθερη Είσοδο.

Σας προσκαλούμε το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου να γνωρίσετε την ιστορική συλλογή του Μουσείου και μέσα από μοναδικής ιστορικής αξίας προσωπικά, οικογενειακά και κυβερνητικά ιστορικά εκθέματα να ανακαλύψετε τη ζωή και την παρακαταθήκη του Α’ Κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια.

Το ιστορικό κτήμα των Καποδίστρια “Κουκουρίτσα”, όπου στεγάζεται το Μουσείο Καποδίστρια, αποτελεί κηρυγμένο Ιστορικό Μνημείο ως εξαιρετικό δείγμα παραδοσιακής επτανησιακής αστικής αρχιτεκτονικής της υπαίθρου, καθώς και για το μοναδικό φυσικό και ανθρωπογενές του κάλλος. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, μπορείτε ακόμη να ανακαλύψετε, σε ειδικά διαμορφωμένη υπαίθρια διαδρομή, πολλές ιστορίες για τη ζωή και τη φύση του κτήματος μέσα στους αιώνες.

EHPK2023 afisa