ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ Κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΕΠΠΑ

06/02/2018

Δελτίο Τύπου
Επίσκεψη του Πρόεδρου του Αρείου Πάγου κ. Βασιλείου Πέππα,
στο Μουσείο Καποδίστρια.

Το πρωί της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου 2018, ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασίλειος Πέππας, επισκέφθηκε το Μουσείο Καποδίστρια, συνοδευόμενος από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κερκύρας κ. Γιώργο Καλούδη και τα μέλη του Δ. Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου κ.κ. Ηλία Πλασκασοβίτη και Σπύρο Βαρθολομαίο.
Ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, που βρίσκεται στην Κέρκυρα προσκεκλημένος του Δικηγορικού Συλλόγου Κερκύρας, ενημερώθηκε για το Μουσείο και τη συλλογή του από τον Γραμματέα της Αναγνωστικής Εταιρίας, ιστορικό κ. Δημήτρη Ζυμάρη. Περιηγήθηκε σε όλους τους χώρους, εξεδήλωσε θερμό ενδιαφέρον για τα εκθέματα και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη λειτουργία του Μουσείου Καποδίστρια. Είναι χαρακτηριστική η αναφορά του στο βιβλίο επισκεπτών:
«Με πολλή συγκίνηση επισκέφθηκα σήμερα το Μουσείο Ιωάννη Καποδίστρια, του ανθρώπου που έστησε από τα σπάργανα το νεοσύστατο Ελληνικό Κράτος και γέννησε ελπίδες για ένα νέο ξεκίνημα του Ελληνισμού. Η δολοφονία του μας στέρησε μια λαμπρή προοπτική. Μακάρι η ιστορία να μας διδάσκει ώστε να αποφεύγουμε τα ολέθρια σφάλματα.
Συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν για την ίδρυση του Μουσείου και όσους εργάζονται για να το διατηρούν, ώστε όλοι όσοι το επισκέπτονται, να αποκομίσουν γνώση ιστορική και διδάγματα χρήσιμα.
Βασίλειος Πέππας
Πρόεδρος Αρείου Πάγου»