ΕΠΙΣΚΕΨΗ Α/ΓΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

15/01/2018

Δελτίο Τύπου

Το πρωί της Κυριακής 14 Ιανουαρίου, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, με την ευκαιρία της παρουσίας του στο Τάγμα Εθνοφυλακής στην Κέρκυρα, επισκέφθηκε το Μουσείο Καποδίστρια, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 8ης Μεραρχίας Ιωαννίνων Ταξίαρχο κ. Νικόλαο Ανδριανόπουλο. Παρών ήταν και ο πρώην βουλευτής Κέρκυρας κ. Στέφανος Γκίκας. Τον Αρχηγό και τη συνοδεία του υποδέχθηκαν, εκ μέρους του Δ.Σ. του Μουσείου, ο πρόεδρος της Αναγνωστικής Εταιρίας κ. Γιάννης Πιέρης και ο επιστημονικός υπεύθυνος του Μουσείου, ιστορικός κ. Δημήτρης Ζυμάρης. Ο Αρχηγός ΓΕΣ, αφού ξεναγήθηκε στις αίθουσες του Μουσείου, εκδηλώνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα σημαντικά εκθέματα και τον τρόπο παρουσίασής τους, έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών τα εξής:
«Ο Ελληνικός Στρατός τιμά τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας, στον οποίο οφείλεται και η αναδιοργάνωσή του, ενώ ταυτόχρονα ήταν ο ιδρυτής και της Στρατιωτικής Σχολής των Ευελπίδων. Αυτός πρώτος αποκάλεσε τους μαθητές της Σχολής ως Ευέλπιδες, την «Καλή Ελπίδα του Έθνους.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι στήριξαν και συμμετείχαν στην μεταμόρφωση αυτού του υπέροχου χώρου. Απίστευτος σεβασμός για το έργο του πρώτου Κυβερνήτη μας.

Σας ευχαριστούμε.
Αλκιβιάδης Στεφανής
Αντιστράτηγος
Αρχηγός Στρατού»