Από 1η Απριλίου το Μουσείο Καποδίστρια ανοίγει καθημερινά

01/04/2022

Την Παρασκευή 1η Απριλίου, το Μουσείο Καποδίστρια ανοίγει για το κοινό με καθημερινή λειτουργία, προσφέροντας νέες εμπειρίες για τους επισκέπτες στον Κήπο!

Από την 1η Απριλίου 2022 και κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας και επίσημων αργιών) και από τις 10:00 έως τις 16:00, το  κοινό θα έχει και πάλι τη δυνατότητα να επισκεφθεί τη μόνιμη έκθεση για τον Ι. Καποδίστρια και να γνωρίσει μέσα από την ιστορική συλλογή τη ζωή και το έργο του Α’ Κυβερνήτη της Ελλάδα. Το μουσείο προσφέρει σε κάθε επισκέπτη δωρεάν ατομική ακουστική ξενάγηση (μέσω webapp σε κινητά) και “παιχνίδι ανακάλυψης” για τους μικρούς επισκέπτες.

 

Νέα χρονιά με νέα μια διαδρομή περιήγησης στον Κήπο της Κουκουρίτσας 

Από φέτος η βόλτα στον ιστορικό κήπο του Μουσείου Καποδίστρια εμπλουτίζεται με μια νέα εφαρμογή περιήγησης στον κτήμα της Κουκουρίτσας! Ειδικές πινακίδες σήμανσης, τοποθετημένες σε διάφορα σημεία του κήπου, συνθέτουν μια νέα υπαίθρια διαδρομή που συνδέει τον επισκέπτη με μία πολυμεσική εφαρμογή, γεμάτη πληροφορίες για την ιστορία και τη φυσιογνωμία του κτήματος της Κουκουρίτσας.

*Το Καφέ στον Κήπο θα λειτουργήσει από το Πάσχα έως τον Οκτώβριο 2022 

 

Επίσκεψη & Μέτρα κατά του COVID-19

Το Μουσείο Καποδίστρια λειτουργεί με ασφάλεια για τους επισκέπτες και το προσωπικό, εφαρμόζοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία κατά του COVID-19. Συγκεκριμένα:

Οι επισκέπτες κατά την είσοδό τους στη μόνιμη έκθεση πρέπει να επιδεικνύουν ένα από τα παρακάτω :

–  Πιστοποιητικό εμβολιασμού
–  Πιστοποιητικό νόσησης
–  Για τους ανηλικους επισκέπτες από 4 έως 17 ετών αρκεί η επίδειξη αρνητικού self-test.

*Τα πιστοποιητικά ελέγχονται στην είσοδο του μουσείου με την εφαρμογή covid free app, όπου και γίνεται έλεγχος ταυτοπροσωπίας. 

▹ Απαραίτητη χρήση μάσκας (προσωπικό & επισκέπτες)
▹ Ανώτατος αριθμός επισκεπτών ανά πάσα στιγμή μέσα στην έκθεση: 18 άτομα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την οργάνωση της επίσκεψής σας, επισκεφθείτε την ενότητα ΕΠΙΣΚΕΨΗ στην ιστοσελίδα μας.

759E2459-995D-461C-ABAA-D5E6AD301589