Η Βουλή των Ελλήνων στηρίζει το Μουσείο Καποδίστρια

Το επετειακό έτος 2021, η Βουλή των Ελλήνων στηρίζει το Μουσείο Καποδίστρια για τη λειτουργία και τη διαφύλαξη της εθνικής σημασίας συλλογής του, με οικονομική ενίσχυση ύψους 10.000€.

Το Μουσείο Καποδίστρια, στα τέλη του προηγούμενου έτους, με τη στήριξη του Βουλευτή Κερκύρας (ΚΙΝΑΛ), κου Δημήτρη Μπιάγκη, απηύθυνε αίτημα στήριξης στον Πρόεδρο της Βουλής, κο Κων/νο Τασούλα, ώστε, παρόλες τις δυσκολίες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας COVID-19, να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του φορέα κατά το επετειακό έτος 2021, που σηματοδοτεί τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και τα 190 χρόνια από την δολοφονία του Κυβερνήτη. 

Η Βουλή των Ελλήνων ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Μουσείου Καποδίστρια και, με ιδιαίτερη ευαισθησία προς τη διαφύλαξη της εθνικής σημασίας συλλογής του, αποφάσισε τη οικονομική συνδρομή για την ενίσχυση της λειτουργίας του κατά το τρέχον έτος, με το ποσό των 10.000€. 

Το Δ.Σ. του Μουσείου Καποδίστρια – Κέντρου Καποδιστριακών Μελετών επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά τον Πρόεδρο της Βουλής, κο Κων/νο Τασούλα για την αναγνώριση του έργου που επιτελεί και τον Βουλευτή Κερκύρας του ΚΙΝΑΛ, κο Δημήτρη Μπιάγκη, ο οποίος ανέλαβε την πρωτοβουλία επικοινωνίας με τον ΠτΒ για το θέμα και στήριξε το αίτημα.

Η Βουλή των Ελλήνων έχει και στο παρελθόν στηρίξει το Μουσείο Καποδίστρια όταν, με επιχορήγηση 9.500€, συνέβαλε στην υλοποίηση του ετήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος για το 2019, στο οποίο συνολικά συμμετείχαν 4.800 νέοι και εκπαιδευτικοί. 

Η Διοίκηση του Μουσείου Καποδίστρια – Κέντρου Καποδιστριακών Μελετών, στο πλαίσιο διαρκούς αναζήτησης πόρων για την βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του μοναδικού μουσείου αφιερωμένου στον Α’ Κυβερνήτη της Ελλάδας, απευθύνεται σε απανταχού φορείς, θεσμούς, προγράμματα και συμπολίτες που δύνανται να συνδράμουν προς το σκοπό αυτό.