Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 Επέτειος Δολοφονίας Ιωάννη Καποδίστρια Ελεύθερη Είσοδος στο Μουσείο Καποδίστρια

Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα μνήμης της δολοφονίας του Α’ Κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια, το Μουσείο Καποδίστρια-Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών θα λειτουργήσει με Ελεύθερη Είσοδο, από τις 10:00-16:00.

Το Μουσείο Καποδίστρια προσκαλεί όλους να γνωρίσουν την πολυσχιδή προσωπικότητα του μεγάλου Κερκυραίου πολιτικού, μέσα από την μόνιμη έκθεση του μοναδικού Μουσείου αφιερωμένου στη ζωή, το έργο και την παρακαταθήκη του Ιωάννη Καποδίστρια. 

Η περιήγηση στη μόνιμη έκθεση γίνεται με την εφαρμογή μέτρων προστασίας του COVID-19, με ανώτατο όριο 18 ατόμων μέσα στο Μουσείο και απαραίτητη χρήση μάσκας. Όλοι οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα αξιοποίησης ατομικής ακουστικής ξενάγησης, μέσω της δωρεάν ψηφιακής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, που ανέπτυξε το Μουσείο Καποδίστρια για να εξασφαλίσει την προστασία της υγείας του κοινού. Το Καφέ του Μουσείου στον Κήπο είναι ανοικτό για το κοινό, τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας το Μουσείο θα μεταδίδει ψηφιακό περιεχόμενο σχετικό με τη δολοφονία του Κυβερνήτη, μέσα από τους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης facebook & instagram.