Ημερίδα

Ημερίδα με αφορμή το Ψηφιακό Αρχείο Καποδίστρια:
«Πέραν του έθνους: Εξετάζοντας τον Καποδίστρια εντός διεθνικών και αυτοκρατορικών πλαισίων. Ημερίδα με αφορμή το Ψηφιακό Αρχείο Καποδίστρια».
Την Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 17:00 Στην κατάμεστη αίθουσα του Ιστορικού αρχείου του Πανεπιστημίου Αθηνών ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα για το έργο και τη ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια με τη συμμετοχή επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στην ημερίδα που έθετε ερωτήματα όπως: “Ποια ήταν η σχέση του Ιωάννη Καποδίστρια με τις ξένες δυνάμεις; Ποια θέματα εμφανίζονται στην αλληλογραφία του; Πώς σχετιζόταν με εθελοντές από ξένες χώρες που πολεμούσαν στην Ελλάδα;”, συμμετείχαν οι κ.κ. Άντα Διάλλα – Ιστορικός (ΑΣΚΤ), Κωνσταντίνα Ζάνου – Ιστορικός (IEAParis- Columbia University), Maurizio Isabella – Ιστορικός (Queen Mary University of London), Άννα Καρακατσούλη -Ιστορικός (ΕΚΠΑ), Χρήστος Λούκος – Ιστορικός (Πανεπιστήμιο Κρήτης), Μανώλης Πατηνιώτης – Ιστορικός των Επιστημών (ΕΚΠΑ), Ιουλία Πεντάζου Ιστορικός (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), Αθηνά Σπανάκη (Ίδρυμα Λάτση), Ελένη Σταμπόγλη -Ιστορικός, Εκδότρια, Μάριος Χατζόπουλος – Ιστορικός (ΚΕΝΙ, Πάντειο Πανεπιστήμιο).
Η επιστημονική επιτροπή της Ημερίδας αποτελούνταν από τις κυρίες Άντα Διάλλα, Ιουλία Πεντάζου, Ελένη Σταμπόγλη
Το Ψηφιακό Αρχείο Ιωάννη Καποδίστρια, συγκροτήθηκε τα έτη 2013 και 2014 με αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος και είναι πλέον ελεύθερα προσβάσιμο για καθε μελετητή και ενδιαφερόμενο.
Για να το επισκεφθείτε κάνετε κλικ εδώ: Ψηφιακό Αρχείο Ι. Καποδίστρια
Το Μουσείο Καποδίστρια – Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών και η Επιστημονική Επιτροπή της Ημερίδας θα επιδιώξουν τη δημοσιοποίηση των εισηγήσεων μέσα από τον νέο ιστότοπο του Μουσείου.