Ετοιμάζοντας τον κήπο του Μουσείου Καποδίστρια

15/03/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Όλοι Μαζί στον Κήπο
Ετοιμάζοντας τον κήπο του Μουσείου Καποδίστρια
Κουκουρίτσα – Ευρωπούλοι
Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017
από τις 9:00πμ έως το μεσημέρι

Την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, από τις 09:00 το πρωί έως το μεσημέρι, ο κήπος του Μουσείου Καποδίστρια ανοίγει για τους φίλους της φύσης και του εθελοντισμού και σας περιμένει να τον απολαύσουμε μέσα από μια ξενάγηση, βοηθώντας συγχρόνως στον εξωραϊσμό του.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου Καποδίστρια – Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών, η Χορωδία Ευρωπούλων “Ιωάννης Καποδίστριας”, το Σωματείο “Φίλοι του Μουσείου Καποδίστρια”, η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Κέρκυρας, ο Δήμος Κέρκυρας και η εθελοντική ομάδα “Όλοι μαζί για την Κέρκυρα”, σας προσκαλούν να λάβετε μέρος στην διαμόρφωση και φροντίδα του κήπου.
Ο κήπος του Μουσείου Καποδίστρια έχει την αύρα των παλαιών αρχοντικών της Κέρκυρας. Οι θέες και οι διαδρομές που προσφέρει είναι γοητευτικές. Ελάτε να αναδείξουμε μαζί αυτή την ομορφιά! Ελάτε να κλαδέψουμε, να σκουπίσουμε και να μετατρέψουμε τα κλαδιά σε κομποστ, προσπαθώντας παράλληλα με τον εξωραϊσμό να συμβάλλουμε στην ανάδειξη της ιστορίας μας και της περιβαλλοντικής μας ευαισθησίας.
Το πρώτο και μοναδικό μουσείο αφιερωμένο στον Ιωάννη Καπιδίστρια στεγάζεται στην Κουκουρίτσα, την αγρέπαυλη των Καποδίστρια στους Ευρωπούλους. Το Μουσείο μετά από τέσσερα χρόνια ανακαίνισης, ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά για το κοινό τους επόμενους μήνες. Σας καλούμε να περάσουμε το πρωί της Κυριακής 19 Μαρτίου μαζί, συμμετέχοντας ενεργά στην προετοιμασία του.
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με:
Ντάρια Κοσκόρου: 6946150087, info@capodistriasmuseum.gr
Σπύρος Νεράντζης: 6936691321, info@oloimazigiatinkerkyra.gr

Δήμος Κέρκυρας

Για Δ.Σ. του Μουσείου Καποδίστρια – Γιάννης Πιέρης

Για τους Φίλους του Μουσείου Καποδίστρια – Ελένη Σταμπόγλη

Για την Χορωδία Ευρωπούλων – Χρυσούλα Τόμπρου

Για την ΕΕΕΔ Κέρκυρας – Σταμάτης Ρούμπας

Για το Όλοι μαζί για την Κέρκυρα – Σπύρος Νεράντζης