ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

22/02/2018

Δελτίο Τύπου
Επίσκεψη Εκπροσώπων Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στο Μουσείο Καποδίστρια

Σήμερα το πρωί, Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, επισκέφθηκαν το Μουσείο Καποδίστρια φοιτητές και αξιωματικοί της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, συνοδευόμενοι από τον Υποδιοικητή του Τάγματος Εθνοφυλακής Κέρκυρας, Υπολοχαγό κ. Κωνσταντίνο Σιαπέρα. Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου Καποδίστρια – Κέντρου Καποδιστριακών Μελετών, κ. Σπύρος Παδοβάς και η διευθύντρια του Μουσείου, κ. Ντάρια Κοσκόρου.
Ο Ιωάννης Καποδίστριας ίδρυσε την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων με διάταγμά του το 1828 και πρώτος αποκάλεσε τους μαθητές της Σχολής «Ευέλπιδες», δηλαδή καλή ελπίδα του Έθνους. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης στις αίθουσες του Μουσείου, οι επισκέπτες στάθηκαν σε αντικείμενα της έκθεσης που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Ελληνικό Στρατό, όπως η εγκύκλιος όπου απευθύνεται για πρώτη φορά ως Κυβερνήτης της Ελλάδας στους «Πολεμικούς».
Στο τέλος της επίσκεψης, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Σχολής Ευελπίδων, Υπολοχαγός κ. Κωνσταντίνος Ζάχος, ανέφερε χαρακτηριστικά στο βιβλίο επισκεπτών: “Εκπροσωπώντας την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, νιώθω ύψιστη τιμή παρακολουθώντας από κοντά προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα του Ι. Καποδίστρια”.