Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Εξωτερικών & Μουσείου

23/01/2021
Σε ειδική τελετή υπεγράφη την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021 μνημόνιο στρατηγικής και πολυετούς συνεργασίας μεταξύ του Μουσείου Καποδίστρια και του Υπουργείου Εξωτερικών,. Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια και το Δ.Σ. του Μουσείου Καποδίστρια, παρουσία θεσμικών εκπροσώπων του τόπου, στους χώρους του Μουσείου. 

Στόχος της συνεργασίας είναι η από κοινού προβολή της προσωπικότητας του Ι. Καποδίστρια, η ανάδειξη του ιστορικού αρχείου του Υπουργείου και η στήριξη του Μουσείου Καποδίστρια, μέσα από κοινές δράσεις επιστημονικού και πολιτιστικού χαρακτήρα. 

Ο Υπουργός, κος Νίκος Δένδιας, επεσήμανε στον χαιρετισμό του ότι “Το Υπουργείο Εξωτερικών, κατ’ εντολή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στέκεται αρωγός στην προσπάθειά σας να προβάλετε και να αναδείξετε τη σπουδαία κληρονομιά του μεγάλου αυτού Κερκυραίου. Με το Μνημόνιο Συνεργασίας, το Υπουργείο Εξωτερικών δεσμεύεται να εργαστούμε από κοινού για αυτόν τον σκοπό.”  

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Μουσείου Καποδίστρια, κος Περικλής Παγκράτης, τόνισε κατά τον χαιρετισμό του  “Είμαστε βέβαιοι ότι η συνεργασία αυτή θα έχει αγαθά αποτελέσματα για την Πατρίδα μας, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.”