18 Μαΐου: Το Μουσείο Καποδίστρια γιορτάζει την Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Τη Δευτέρα 18 Μαΐου το Μουσείο Καποδίστρια – Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών γιορτάζει την, καθιερωμένη από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Φέτος για πρώτη φορά,  λόγω της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19, οι δράσεις όλων των μουσείων παγκοσμίως είναι ψηφιακές και αφιερωμένες στο θέμα: «Μουσεία για την Ισότητα: Ποικιλομορφία και Kοινωνική Συνοχή».

Online πρόγραμμα Μουσείου Καποδίστρια για την Ημέρα Μουσείων
Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Το Μουσείο από το πρωί της Δευτέρας και για όλη την ημέρα θα αναρτά στο διαδίκτυο (στo facebook) ψηφιακό περιεχόμενο, γνωρίζοντας έτσι σε ένα απομακρυσμένο κοινό ψηφιακό υλικό σχετικά με τον Ι. Καποδίστρια & την εποχή του, την ιστορία και τη συλλογή του Μουσείο Καποδίστρια, το Ψηφιακό Αρχείο για τον Ιωάννη Καποδίστρια και το πλούσιο περιεχόμενό του. Επίσης το Μουσείο θα συμμετέχει στην online συζήτηση για τα Μουσεία της Κέρκυρας, μια διοργάνωση του Ιονίου Πανεπιστημίου, ανοικτή για το ψηφιακό κοινό, με συμμετέχοντες εκπροσώπους από μουσεία του νησιού. 

Όπως σημειώνει το ICOM για την Ημέρα αυτή, “τα μουσεία αποτελούν βασικό πυλώνα πολιτισμού και ανάπτυξης της κοινωνίας. Είναι ζωντανοί οργανισμοί, οι οποίοι – ακόμη και αυτή τη δύσκολη περίοδο – συνεχίζουν το έργο τους μέσα από ψηφιακές εφαρμογές και δράσεις.”
Για να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα ακολουθήστε μας στο Facebook: @capodistriasmuseum